ßßß



3 średnie filety z kurczakasól, pieprzplasterki sera typu ementaler (koniecznie wybierzcie właśnie ten gatunek, do nabycia w każdym markecie)plasterki szynki konserwowejpanierka:mąka2 jajatarta bułkaFilety rozbijamy dość cienko, uważajmy by nie porobić dziur, możemy się wspomóc folią lub delikatnie rozbijać zwilżonym tłuczkiem. Posypujemy solą, czarnym pieprzem, odstawiamy na 30 minut do lodówki.Po tym czasie na połowie kotleta układamy kolejno: plaster szynki, plaster sera, a na końcu znów plaster szynki.UWAGA: Wędlinę i ser trzeba dociąć by pasowały do połowy kotleta, jednocześnie zostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni przy brzegach, zapobiegnie to wydostaniu się sera podczas smażenia.
Kotleta składamy na pół, panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajach, a na końcu obficie w tartej bułce.
Smażymy (na oleju) na małym ogniu pod przykryciem z obu stron.Podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego !