Wykonanie
            Czy może być coś lepszego niż babeczki o smaku piernika? Delikatne miękkie ciasto pachnące świętami? Może! Takie babeczki w cudownych kształtach choinek, gwiazdek i śnieżynek. Pachną piernikiem, wyglądają świątecznie, a smakują wybornie :) Jeśli nie macie takiej cudownej formy jak nasza możecie upiec zwykłe muffinki w okrągłych papilotkach.Nasza foremka silikonowa pochodzi ze sklepu garneczki.pl . Piekłam w niej już kilkakrotnie i z czystym sumieniem 
mogę Wam ją polecić :)

Ilość porcji: (ok. 30 malutkich babeczek. Ciasta starczyło na dwukrotne pieczenie całej formy)Składniki:1 szklanka 
mąki pszennej½ startego 
jabłka½ łyżeczki 
proszku do pieczenia½ łyżeczki 
sody oczyszczonej½ łyżki 
przyprawy do piernika¼ szklanki 
jogurtu naturalnego¼ szklanki 
mleka¼ szklanki 
miodu¼ szklanki 
brązowego cukru1 malutkie 
jajkoSzczypta 
soli25ml 
oleju50g 
czekoladowych drobinek (kropelek) do wypiekówW misce mieszamy składniki suche: przesiewamy 
mąkę, 
proszek do pieczenia oraz 
sodę. Dodajemy 
sól, 
cukier i 
przyprawę korzenną. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre o temperaturze pokojowej: 
mleko, 
jajko, 
olej, 
jogurt i 
miód. Zawartość obu naczyń mieszamy ze sobą dodając 
czekoladę oraz 
jabłko.Formę do babeczek delikatnie smarujemy 
masłem, Wykładamy 
ciastem i umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 190 stopni na około 20 minut. Pieczemy do suchego patyczka. Studzimy na kratce i ozdabiamy np. lukrem. Smacznego.







Post powstał przy współpracy ze sklepem garneczki.pl