Obiad z piersi indyka dość szybki i bardzo smaczny. Polecam.SKŁADNIKI:50 dag piersi z indyka1 szklanka bulionu drobiowego1 szklanka piwa2 łyżki maki do obtaczania mięsa2 marchewki2 łyżki sosu sojowegopół paczki przyprawy do indykasól , pieprz do smakuWYKONANIE:Mięsoindyka opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić na ok. 2-3 godz.Następnie indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką jasnego piwa ,dodajemy również szklankę bulionu.Marchewkę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i wywaru. nakrywamy i dusimy ok. 20-30 min. Możemy jeszcze do smaku doprawić solą i pieprzem.Podajemy z ryżem i surówkąSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.