ßßß Cookit - przepis na Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
comber króliczy z udami 120 dekagramów
tłuszcz 6 dekagramów
przyprawa 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Wykonanie:
Królika umyć,obrać z błon,osuszyć,przyprawić jarzynką,solą i pieprzem.
W brytfannie rozgrzać tłuszcz,włożyć mięso i wstawić do gorącego piekarnika.
Piec ok.1 godz.20 min.w temp.180 stopni.W czasie pieczenia podlewać często sosem,a wyparowany sos uzupełniać wodą.
Upieczone mięso pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku.
Mięso podajemy z ziemniakami i buraczkami lub frytkami i surówką.
Uwagi:
W czasie pieczenia powstały sos,którym polewamy mięso można doprawić jeszcze przyprawą do sosów w płynie.
Autor: Lusia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: Wube
Data: 2009-04-27
rewelacja bardzo lubię królika polecam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7719/Krolik-w-sosie-wlasnym