ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocomber króliczy z udami 120 dekagramówtłuszcz 6 dekagramówprzyprawa 2 łyżek stołowychsól 1 szczyptapieprz 1 szczyptaWykonanie:Królika umyć,obrać z błon,osuszyć,przyprawić jarzynką,solą i pieprzem.W brytfannie rozgrzać tłuszcz,włożyć mięso i wstawić do gorącego piekarnika.Piec ok.1 godz.20 min.w temp.180 stopni.W czasie pieczenia podlewać często sosem,a wyparowany sos uzupełniać wodą.Upieczone mięso pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku.Mięso podajemy z ziemniakami i buraczkami lub frytkami i surówką.Uwagi:W czasie pieczenia powstały sos,którym polewamy mięso można doprawić jeszcze przyprawą do sosów w płynie.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27rewelacja bardzo lubię królika polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: