Wykonanie

Kolejne danie z
ziemniakami w roli głównej, z dodatkiem
mielonego mięsa i warzyw.Składniki:-4 duże
ziemniaki-1/2 kg
mielonego mięsa-
cebula-
marchewka-2
kiszone ogórki-
jajko-
sól,
pieprz,
pieprz ziołowy-ząbek
czosnku
W osolonej wodzie gotujemy
ziemniaki w mundurkach.Odlewamy, studzimy i obieramy ze skórek. Kroimy wzdłuż na połówki i wydrążamy środki.
Mięso przyprawiamy
solą i
pieprzem,dodajemy połowę startej
cebuli i ząbek
czosnku.Dokładnie mieszamy.
Marchew i
ogórki kroimy w słupkia pozostałą
cebulę w piórka.

Połówki
ziemniaków smarujemy roztrzepanym
jajkiem,przyprawionym
solą i
pieprzem ziołowym.
Mięso dzielimy na 4 części.Każdą część układamy płasko na dłoni, na niej układamy
marchew,
ogórka i piórka
cebuli.
Mięso zawijamy, formują owalny kotlet.Układamy na połówce
ziemniaka i przykrywamy drugą.

Po złożeniu wszystkich
ziemniaków układamy w naczyniużaroodpornym, smarujemy
jajkiem i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut.

Wyjmujemy z piekarnika,

dodajemy surówkę i gotowe.

Smacznego!