Wykonanie
Pieczona piernikowa owsianka, które nie tylko cudownie pachnie! Chrupie dzięki
orzechom - dziś dodałam
nerkowce . Ma też nieco
pomarańczowy posmak za sprawą ulubionego
dżemu. Oblana jest pysznym,
kakaowym sosem
mleczno-
jogurtowym . Cóż...takim
śniadaniom nie można się oprzeć, a
kubki smakowe szaleją na ich widok i wreszcie gdy już poczują ten smak. Przyznam, że jedna z najlepszych pieczonych jakie miałam okazje jeść :)





pieczona piernikowa owsianka z naturalnym
dżemem pomarańczowym i
nerkowcami oblana
kakaowym sosem
mleczno-
jogurtowymbaked gingerbread oatmeal with natural orange jam and cashew nuts doused with cocoa milky-
joghurt sauceSkładniki:- 5-6 łyżek
płatków owsianych-
białko jaja- ok. 2 łyżek
jogurtu naturalnego- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- łyżeczka
dżemu pomarańczowego- łyżka
syropu klonowego- łyżeczka
przyprawy korzennej do piernikaWszystkie składniki oprócz
białka dokładnie wymieszać. Następnie ubić pianę z
białka i delikatnie wmieszać w masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 18- stopni Celsjusza przez około 30min. Podawać od razu. Smacznego!sos :
jogurt naturalny, łyżeczka
syropu klonowego, łyżeczka
kakao i łyżeczka
mleka w proszku - wymieszać.przepis również tutaj <-Wzorowałam się na owsiance pieczonej
Magdy, dziękuję Ci bardzo za inspirację :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Odnajdujecie w sobie energię i radość na nadchodzące święta? Ja co prawda jestem teraz zmęczona, ale wiem, że te następne wolne dwa tygodnie mi, i Wam też, wszystko wynagrodzą :)5 dni! :)