Wykonanie
Często można spotkać się z połączeniem
maku i
cytryny . Wykorzystałam je dziś w owsiance. To kolejna wersja sernikowej. Te dwa smaki idealnie do siebie pasują, zupełnie jak
jabłko-
cynamon czy
banan-
czekolada. Na koniec obsypana
orzechami włoskimi . Uwielbiam zaczynać od chrupiącego wierzchu przechodząc w delikatne, miękkie wnętrze wypieku. Serniczek był jeszcze ciepły :)
sernikowa owsianka makowa z
skórką cytrynową oraz
orzechami włoskimicheesecake poppy seed oatmeal with lemon peel and walnuts
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych-
jajko- ok.1/3 szklanki
mleka- łyżka
syropu klonowego lub innego cukru/zamiennika- ok. 2 łyżek
maku (u mnie zmielony)- skórka otarta z
cytryny (dowolna ilość)- 100g zmielonego
twarożku- siekane
orzechy włoskiePłatki wraz z
makiem zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać z
jajkiem,
twarogiem,
syropem i
skórką cytryny. Przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać
orzechami. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30min. Smacznego!inspiracja -> sernikowa owsianka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Mija dzień za dniem. Tak szybko znikają wolne dni. Nie ma sensu myśleć o tym co będzie. Tak jest dobrze. Żyję tym co jest teraz. Czas pokaże co wydarzy się później.Miłej środy! :)