Wykonanie
Dobrze, że można już cieszyć się smakiem sezonowych
warzyw i owoców. To co nasze z reguły zdrowsze i bardzo dobrze smakuje, a jeszcze lepiej kiedy z własnego ogródka. Dziś
rabarbar oraz
truskawka w duecie. Zapiekam go pod
migdałową skorupką - z
płatków owsianych jak i
mąki migdałowej . Z nutką
wanilii, naturalną
słodyczą syropy z agawy, a z wierzchu jeszcze do tego chrupiące, pełne zdrowia
migdały . W pokoju dalej unosi się ten przyjemny słodki zapach :)


rabarbar i
truskawka zapieczone pod
migdałowo-
waniliową owsianką z
migdałamirhubarb and strawberries baked under the almond - vanilla oatmeal with almonds

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka sojowego- łyżka
mąki migdałowej- ziarenka z 1/2
laski wanilii- łyżka
syropu z agawy-
truskawki-
rabarbar-
migdały całe
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z
wanilią (zawsze zostawiam też laskę w środku). Rano
owoce pokroić w kosteczkę i przełożyć do naczynia do zapiekania/kokilki. Do
płatków dodać łyżeczką
syropu z agawy, a resztą polać
truskawki i
rabarbar.
Płatki wymieszać jeszcze z
mąką. Przełożyć na wierzch. Na to ułożyć
migdały. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok.30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Na taką pogodę śniadanie z piekarnika na pewno poprawi humor... Zaczynam się zastanawiać - wychodzić z domu? czy może lepiej zostać? Deszczu się nie boję oczywiście, a wręcz lubię czasem taką pogodę, ale dziś na zewnątrz - jak nie pada to leje! Najlepiej obserwuje się to zjawisko zza okna, z ciepłego pokoju z
kubkiem gorącego napoju.Dziękuję Wam bardzo za wczorajsze komentarze. Miło mi kiedy je wszystkie czytam i cieszę się, że takie jest Wasze zdanie.Udanego piątku! :)