Wykonanie
Zapiekam owsiankę w piątkowy poranek. Dodaję dużą ilość
kakao oraz najlepszą
gorzką czekoladę . Ścieram na tarce
buraka oraz
jabłko . Słodzę
syropem z
daktyli . Maca też w środku, by poczuć zastrzyk energii i zdrowia. Wkładam do piekarnika. Wyciągam, a na wierzch trafia mus z
orzechów lasowych, który otula całą owsiankę jak i moje podniebienie. Takie śniadania mogłyby nie
mieć końca... I choć jestem wielką fanką
nerkowców to ten mus zdecydowanie przewyższa wszystkie jakie
jadłam! :)



wegańska pieczona
kakaowa owsianka z
burakiem i
jabłkiem,
gorzką czekoladą 92% oraz maca podana z musem z
orzechów laskowychvegan baked cocoa oatmeal with beetroot and apple, dark chocolate 92% and maca served with hazelnut mousse

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka/łyżeczka naturalnego
kakao- szczypta
cynamonu-
gorzka czekolada (dowolna ilość, posiekana)- 1/2 małego ugotowanego
buraka, starty na tarce- 1/2 małego
jabłka (starte na tarce)- łyżka
syropu daktylowego- łyżka proszku z korzenia maca- łyżeczka
mąki owsianej
Płatki owsiane wraz z
kakao oraz
cynamonem zalać na noc
mlekiem. Rano dodać
mąkę, maca, kawałki
gorzkiej czekolady oraz startego
buraka i
jabłko. Przełożyć do natłuszczonej kokilki i piec w 180 stopniach Celsjusza ok 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Masa spraw na głowie i już wiem, że ten długi weekend, pomimo ogromu obowiązków, bardzo mi posłuży. Czas się zatrzymać choć na chwilę i odetchnąć, a do tego idealnie nadają się właśnie takie poranki :)Przyjemnego piątku! :)If you can dream it, you can do it. Walt Disney