ßßß Cookit - przepis na 126. Pasztet z selera

126. Pasztet z selera

nazwa

Wykonanie

Jakiś czas temu przygotowałam pasztet z przepisu Ewy Wachowicz, był dobry, ale .... ten jest lepszy ;-)
1 kg selera
2 cebule
1 kostka masła
5 jajek
1 1/2 szklanka bułki tartej
1/2 szklanka kaszki many
2 kostki rosołowe
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
Selera obrać i pokroić w ćwiartki, gotować w osolonej wodzie do miękkości, następnie zetrzeć na tarce. Cebule pokroić i podsmażyć. Masło i kostki rosołowe rozpuścić. Następnie wszystkie składniki wymieszać. Piec przez 1,5 godz. w 180 stopniach.
UWAGA: selera można już na wstępie zetrzeć na tarce na średnich lub nawet grubych oczkach i takiego gotować. Zamiast masła można użyć margaryny.
Źródło:http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/06/pasztet-z-selera.html