Wykonanie



Pyszny i mało kaloryczny pasztet z warzyw, który zrobiła Marzenka :-) musicie koniecznie spróbować... palce lizać :-)Składniki:4
marchewki1 duży
seler2 średnie
cukinie2
cebule1/2 kostki
masła (100g)4
jajaok. 1 szkl.
bułki tartej1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
pieprzu1
kostka rosołowawodaWykonanie:Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i gotować ok. 1 godz. w wodzie z dodatkiem
soli,
pieprzu i
kostki rosołowej. Po wystudzeniu dodać
żółtka,
masło i
bułkę tartą.
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i piec w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 180 st. C przez ok. 1 i 1/2 godziny.Smacznego :-)