Jeżeli lubicie intensywny smak czarnej porzeczki, to właśnie to ciasto, będzie Wam bardzo smakowało. Kwaskowa galaretka i słodka kremówka wspaniale się ze sobą komponują. Naprawdę pycha.biszkopt3 jajka3/4 szklanki mąki tortowej3/4 drobnego cukru2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka soku porzeczkowego do zwilżenia biszkoptugalaretka3 galaretki porzeczkoweok. 2 szklanek dżemu porzeczkowegomasa kremowa0 , 5 l. kremówki5 łyżeczek żelatyny2-3 łyżki cukru pudruBiałka ubić na sztywno, dodać porcjami cukier, a następnie żółtka. Odstawić mikser i dodać przesianą mąkę, proszek i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy o wymiarach ok. 35x25 cm. Piec w 170 stopniach przez 20 minut.Galaretkę rozpuścić w 4 szklankach wrzątku, dodać dżem i pozostawić do lekkiego stężenia.Biszkopt zwilżyć i wylać tężejącą galaretkę.Zelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. wrzątku.Kremówkę ubić z cukrem i dodać lekko ciepłą żelatynę. Gdy będzie już zimna to kremówka zbyt szybko stężeje i trudno będzie ją rozsmarować. Tak więc wlać żelatynę, szybko ubić i rozprowadzić na cieście. posypać startą czekoladą.