Wykonanie
Snuję
plany na 2016 rok i automatycznie dokonuje mi się w głowie podsumowanie 2015. Coraz lepiej mi idzie powrót do dawnej formy sprzed choroby i całkiem możliwe, że cel osiągnę już w tym roku. W poprzednim zrzuciłam 10 kg dzięki regularności i pewne rzeczy tak mi weszły w nawyk, że teraz może być już tylko lepiej. Niemal całkiem odstawiłam
słodycze i coraz częściej sama łapię się na tym, że
owoce są dla mnie za słodkie. Gdy mi się zdarzy gdzieś w gościach z grzeczności sięgnąć po
cukierek wciskany mi po raz siedemnasty (Boże, gdzie moja asertywność?) czuję jakiś okropny ulepek i marzy mi się zwykła, dojrzała
brzoskwinia. Nie ciągnie mnie do tego, co kiedyś. 2016 rok zaczynam jako już trochę inna osoba i cel numer 1 = utrzymać takie nastawienie.
Póki co jest niezagrożone żadnymi pokusami.Cel numer 2 - blogi. Bardzo mnie wciągnęły i chociaż pochłaniają sporo uwagi to warto się nimi zajmować. Blog dyscyplinuje, motywuje do poszukiwania nowych smaków i uczenia się nowych rzeczy. Nie wyobrażam sobie bym miała je porzucić :) Zatem wśród celów na 2016 rok musi być dalszy rozwój blogów na jak najwyższym poziomie.Cel numer 3 - fotografia. Rozwijać się dalej, pracować nad każdym zdjęciem, czytać, oglądać, wyciągać wnioski z pracy innych. Mam nadzieję że pod koniec grudnia zerknę sobie na zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj (poniżej) i pomyślę:
kurcze, przecież to się dało zrobić lepiej - a na dodatek
będę wiedziała jak! :)Przechodząc już do meritum: dawno nie zamieszczałam żadnego przepisu na surówki. Obecnie jest ograniczony wybór produktów i raczej robię takie, które już znacie, a bardziej się pewnie rozszaleję w tej dziedzinie gdy przyjdzie wiosna i sezon na świeże warzywa. Zdarza mi się jednak popełnić jakąś nową surówkę. Dzisiejsza jest pyszna, chrupiąca i wyrazista w smaku, ale wyważona i nie przesadzona w żadną stronę. No i pięknie pachnie (
kalarepka generalnie ma piękny zapach kapuścianego głąba - taki słodki)Składniki:1 duża
kalarepka2 szklanki drobno posiekanej
sałaty lodowej1 mały pęczek
koperkupół opakowania
kiełków fasoli mung1 małe opakowanie
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
musztardyPrzygotowanie:
Kalarepkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać posiekaną
sałatę,
koperek i drobno pokrojone
kiełki. Doprawić
jogurtem z
musztardą.Smacznego!