Wykonanie
Piersi z kurczaka są nudne? Wcale n ie! Można je przygotować na 1000 sposobów i za każdym razem smakują inaczej. Polecam wersję p aprykow ą z aromatycznym
tymiankiem !Pysza obiad bez wydziwiani i skomplikowanych manewrów gotowy w 25 minut ;)
Składniki:Dwie duże
piersi z kurczaka2 strąki c zerwon ej
papryk iDuża
cebulaSól,
pieprz,
słodka paprykaOlej do smażeniaŚwieży
tymianekopcjonalnie 250ml
bulionuSposób przygotowania: P iersi z
kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy
solą,
pieprzem i
słodką papryką.Na patelni rozgrzewamy
olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski
paprykę i
cebulę w piórka.Po 2-3 minutach dodajemy szklankę
wody lub
bulionu i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut.Serwujemy posypane świeżym
tymiankiem w towarzystwie
kaszy lub
ryżu.