Wykonanie
Deser
jabłkowy ekspresowy w wykonaniu ,przede wszystkim bardzo smaczny ,
Jabłka z
cynamonem czekoladą ,
bita śmietana i prażony
słonecznik ,niebo dla podniebienia .Przepis zaczerpnięty z gazety TV 14 z moimi małymi zmianami .Polecam



Składniki :-4 duże
jabłka-sok z 1/2
cytryny-6 dkg drobnego
cukru-1/2 łyzeczki
cynamonu-1/2 opakowania budyniu
śmietankowegoPolewa czekoladowa-10 dkg
mlecznej czekolady-3 łyżki
smietany kremówki-5 dkg
słonecznika łuskanego ,(ziarna łuskanego
słonecznika,prażymy na suchej patelni kilka minut,na małym ogniu- 250 ml Creme Patisserie (MEGGLE) (ubić)lub-250 ml
śmietany kremówki ,ubić z 1
śmietan -fixZ podanych składników wychodzi 6 pucharkówPrzygotowanie:
Jabłka obrać i pokroić , w mniejsze kawałki ,wsypać do garnka ,dodać wyciśnięty
sok z cytryny ,
cukier ,
cynamon i 1/2 szklanki
wody ,gotować przez chwilę,Następnie dodać rozmieszany
budyń w 100ml
wody , i gotować przez dwie minuty .Do pucharków w pierwszej kolejności ,wlać
mus jabłkowo-budyniowy (wystudzić),następnie wlać rozpuszczoną
czekoladę (wystudzić),A na sam koniec ubitą kremówkę,i posypać prażonym
słonecznikiem .Smacznego !!!