Wykonanie
Bardzo smaczna i efektowna przekąska z
pieczarek,
papryki i
kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł na imprezową przekąskę czy szybką kolację.
Składniki:½ kg
świeżych pieczarek2 długie podsuszane
kabanosy Tradycyjne Jadło½
czerwonej papryki10 dag
sera żółtego2
cebule dymki ze
szczypiorem1 łyżka
oleju użyłam o smaku
bazylii i
suszonych pomidorówSól morska do smaku
Pieprz do smaku
Zioła włoskie do smakuSposób przygotowania:
Pieczarki myję pod bieżącą
wodą,
ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą
cebulę dymkę i
paprykę.
Kabanosy kroję w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzewam
olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję
kabanosy, doprawiam do smaku
ziołami włoskimi i
pieprzem .Odłożone kapelusze
pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno
startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.Podaję gorace.