ßßß
Cookit - przepis na Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pulpeciki szpinakowe w sosie koperkowym
Składniki
Mięso mielone
Cebula
Jajko
Bułka tarta
Szpinak
Masło
Czosnek
Woda
Kostka rosołowa
Vegeta
Śmietana 18%
Koperek
Mąka ziemniaczana
Wykonanie
Od kiedy polubiłam
szpinak
, często dodaję go do
mięs
. Tym razem były to pulpeciki w kremowym sosie
koperkowym
.
250 g
mięsa mielonego
(wieprzowego)1
cebula
1
jajko
3 łyżki
bułki tartej
250 g
szpinaku
(mrożonego)1 łyżka
masła
3 ząbki
czosnku
2 szklanki
wody
1
kostka rosołowa
1 łyżka
Vegety
150 g
śmietany 18%
3 łyżki
koperku
1 łyżka
mąki ziemniaczanej
W garnku rozpuszczamy
masło
, dodajemy
szpinak
, następnie przeciśnięty przez praskę
czosnek
, dusimy. W misce mieszamy
mielone mięso
,
jajko
, pokrojoną w kosteczkę
cebulę
,
szpinak
. Doprawiamy
sola
i
pieprzem
. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy pulpeciki. Na patelni gotujemy
wodę
z
kostka rosołowa
i
Vegetą
. Wkładamy pulpeciki, gotujemy około 15 minut.
Śmietanę
mieszamy z
mąką ziemniaczana
i
koperkiem
. Wlewamy do pulpetów, dokładnie mieszamy. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/03/pulpeciki-szpinakowe-w-sosie-koperkowym.html
Przepisy powiązane
mielone ze szpinakiem
mielone ze szpinakiem
mielone ze szpinakiem
mielone ze szpinakiem
mielone ze szpinakiem
Składniki powiązane (0)