Wykonanie
Gdy nam się spieszy, mamy mało czasu na przygotowanie obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz.
4
cebule200 g
ryżu300 g
kiełbasy zwyczajnej300 g
pieczarekPęczek
natki pietruszki1 łyżeczka ostrej
czerwonej papryki Piątnica (kupisz tutaj)1 łyżeczka
przyprawy do mięs i
sosów Rafex (kupisz tutaj)
Sól,
Pieprz1,5 szklanki
bulionu3 łyżki
keczupuCebulę obieramy i kroimy w piórka,
kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy
olej na patelni, szklimy
cebulę i po ok. 5 minutach dokładamy
kiełbasę.
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną
cebulę z
kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy
pieczarki, podlewamy
bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy
przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy
keczup i posiekaną
natkę pietruszki.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem. Dodatkowo możemy posypać danie
koperkiem.