Składniki:4 łyżki miodu3,5 szklanki mąkiszklanka cukru pudru2 łyżeczki sody100 g masła3 łyżki śmietany2 jajka2 budynie śmietankowe700 ml mleka3 łyżki cukrukostka masła6 jabłek2 łyżki cukru2 galaretki cytrynoweMiód i masło rozpuścić w garnku. Gdy lekko ostygnie dodać do pozostałych składników i wyrobić ciasto. Ma być gęste ale lekko przylepiać się do rąk. Podzielić na 2 części, rozłożyć palcami na blaszce i piec 15 min w 180 stopniach,W 100 ml mleka rozpuścić budynie, pozostałe mleko zagotować z cukrem. Ugotować budyń. Gdy ostygnie utrzeć z masłem w malakserze.Jabłka zetrzeć na tarce i podsmażyć z cukrem. Rozpuścić galaretki w 400 ml wody. połączyć razem z jabłkami i zostawić do stężenia.