ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Boczek wędzony
Kiełbasa śląska
Koncentrat pomidorowy
Mąka
Sól
Pieprz
Papryka
Wykonanie
Składniki50 dag
fasoli
Jaś Kupiec30 dag
boczku wędzonego
30 dag
kiełbasy śląskiej
mały
koncentrat pomidorowy
2 dag
mąki
sól
pieprz
papryka
Wykonanie
Fasolę
przebrać, opłukać zalać
wodą
pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku.
Kiełbasę
i
boczek
pokroić w kostkę dodać do
fasolki
. Dodać
koncentrat pomidorowy
doprawić do smaku
solą
,
pieprzem
i
papryką
, Zrobić zasmażkę z
mąki
i dodać do
fasolk
i.Prześlij komentarz
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/02/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
797.Fasolka po bretońsku z szybkowara
Gotowanie
Fasolka po bretońsku z wolnowaru
Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)