Wykonanie
Fasolka po bretońsku chyba zawsze będzie mi się kojarzyć z dzieciństwem. Kiedy byłam małą dziewczynką jeździliśmy z rodzicami na zakupy do dużych miast,praktycznie były to wyprawy całodniowe. od dziecka lubiłam dobrze zjeść,co za tym idzie wizyty w restauracjach w barach. Jednym z dan które zawsze znajdowało się w karcie była
fasolka po bretońsku. Do dzisiaj mi pozostało wizyta w innym
mieście powiązana jest z wizytą w restauracji. Nie ma to jak zrobić samemu
fasolkę po bretońsku która wyszła pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca. Przepis pochodzi od mojej Mamy która robi najlepszą na świecie
fasolkę po bretońsku.Gorąco Wam polecam.

Składniki50dag
fasolki Jaś30 dag
kiełbasy śląskiejmały
koncentrat pomidorowy2 dag
mąkisólpieprzpapryka30 dag
boczku wędzonego
Wykonanie
Fasolę przebrać, opłukać zalać
wodą pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku.
Kiełbasę i
boczek pokroić w kostkę dodać do
fasolki. Dodać
koncentrat pomidorowy doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
papryką, Zrobić zasmażkę z
mąki i dodać do
fasolki.