Składniki:1 perliczka200g słoniny1 kostka rosołowa drobiowa.2 łyżki oliwy2 ząbki czosnku1 łyżka tymianku1 łyżeczka pierzu1łyżeczka soli zmiękczającejziemniakibrokułWykonanie:Do oleju wkładamy kostkę rosołową, czosnek, tymianek, pieprz, sól, po czym dobrze mieszamy perliczkę nacieram dokładnie marynatą (wewnątrz i na zewnątrz)Plastrami słoniny obkładam marynowaną tuszkę. Obwiązuję nitką - by w trakcie pieczenia tłuszcz dokładnie pokrył perliczkę. Wkładam do rękawa następnie do nagrzanego piekarnika.180 stopni około 1,5 godziny W tym czasie przygotowuję ziemniaki posypuje tymiankiem i przyprawą do ziemniaków piekę w kombiwarze 50 minut, w między czasie gotuję brokuł.Upieczoną perliczkę polewamy sosem, układamy na półmisku pieczone ziemniaki, brokuły i kleksy z żurawiny SmacznegoDzięki dobrej radzie szefa kuchni Knorr perliczka była wyśmienita. Niebo w gębie :)