Wykonanie
Dzisiaj jest ostatni dzień roku, za chwilę zaczniemy świętowanie Nowego 2016 roku. W tym szczególnym dniu, dla Was kochani z Perrierem mam dla Was, kilka przepisów na
drinki. Niektórzy będą zdziwieni skromną dekoracją. Gdyby nie rozmowa z jednym z najlepszych barmanów w Polsce, pewne też byłabym zaskoczona. Otóż dekoracja, nie może przysłonić zawartości szklanki. Zapewniam Was
drink jest pyszny, dla mnie bomba. Wersja dla kierowców bez dodatku ballentines, dla mężczyzn podwójna porcja
alkoholu.Sekretem dobrego
drinka, nie są dokładnie proporcje lecz odpowiedni dobór składników i proporcji
między nimi. Reguła przygotowania
drinków 2 części
alkoholu bazowego, 1 cześć
syropu cukrowego, 1 cześć kwaśnego składnika np
sok z limonki lub z
cytryny,całość rozcieńczamy
wodą. Do przygotowania
drinków będą nam potrzebne akcesoria barmańskie: shaker, łyżka barmańska, szczypce do
lodu, sitko barmańskie, moździerz do
owoców, warzyw i
ziół, miarka i szkło do podania
drinków czyli szklanki PerierNa kilka godzin przed imprezą robimy
lód z
wody mineralnej gazowanej Perrier, chłodzimy
alkohol i niektóre składniki
drinków.Sylwestrowe rytmy Perrier
składnikiBallantine's Brasil 80mlgazowana
woda mineralna Perrierkawałki obranego
ogórkasok z limonki 40mlsos z aloesu 20ml
imbirkolendramiętasyrop cukrowy 50ml
lódwykonaniePojemniki na
lód uzupełniamy
wodą mineralną Perrier, wstawiamy do zamrażalki na kilka godzinDo shakera wkładamy kawałki obranego
ogórka,wiórki świeżego
imbiru, listki
kolendry mięty możdzierzem ugniatamy do wytworzenia soku, dodajemy pozostałe skladniki ballentines, sok z aloesu
syrop cukrowy i dużo
lodu dokładnie mieszamy. Przecedzamy przez sitko barmańskie i przelewamy do szklanki uzupełniamy
lodem i
wodą mineralną Perrier
Wiśniowe rytmy perrier
składniki40ml domowej
nalewki wiśniowej20 ml
konfitury wiśniowejsok z 1/2
limonkigazowana
woda mineralna PerrierWykonanieSzklankę wypełniamy
lodem wcześniej przygotowanym z
wody mineralnej Pierrier. Wszystkie składniki wlewamy do shakera dokładnie mieszamy, przelewamy do szklanki z
lodem. Uzupełniamy
wodą mineralna gazowaną Perrier. Łyżką barmańską mieszamy do połączenia się
alkoholu z
woda. Robimy dekoracje.
Drink z blue
curacaoskładniki40ml
rumu40ml blue
curacao40ml soku z kaktusa20 ml
syropu cukrowegowoda gazowana PerrierwykonanieWszystkie składniki płynne wlewamy do shakera, dodajmy
lód i energicznie mieszamy. Przecedzamy i wlewamy do szklanki uzupełniamy
wodą mineralną Perrier