ßßß
składnikiBallantine's Brasil 80mlgazowana woda mineralna Perrierkawałki obranego ogórkasok z limonki 40mlsos z aloesu 20mlimbirkolendramiętasyrop cukrowy 50mllód
wykonaniePojemniki na lód uzupełniamy wodą mineralną Perrier, wstawiamy do zamrażalki na kilka godzinDo shakera wkładamy kawałki obranego ogórka,wiórki świeżego imbiru, listki kolendry mięty możdzierzem ugniatamy do wytworzenia soku, dodajemy pozostałe skladniki ballentines, sok z aloesu syrop cukrowy i dużo lodu dokładnie mieszamy. Przecedzamy przez sitko barmańskie i przelewamy do szklanki uzupełniamy lodem i wodą mineralną PerrierWiśniowe rytmy perrier
składniki40ml domowej nalewki wiśniowej20 ml konfitury wiśniowejsok z 1/2 limonkigazowana woda mineralna PerrierWykonanieSzklankę wypełniamy lodem wcześniej przygotowanym z wody mineralnej Pierrier. Wszystkie składniki wlewamy do shakera dokładnie mieszamy, przelewamy do szklanki z lodem. Uzupełniamy wodą mineralna gazowaną Perrier. Łyżką barmańską mieszamy do połączenia się alkoholu z woda. Robimy dekoracje.Drink z blue curacao
składniki40ml rumu40ml blue curacao40ml soku z kaktusa20 ml syropu cukrowegowoda gazowana PerrierwykonanieWszystkie składniki płynne wlewamy do shakera, dodajmy lód i energicznie mieszamy. Przecedzamy i wlewamy do szklanki uzupełniamy wodą mineralną Perrier