Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb pszenny ze
słonecznikiemPszenny chleb bez dodatków »Mamy mroźne dni od jakiegoś czasu, idealnym daniem będzie zupa sycąca i rozgrzewająca mianowicie grochówka na wędzonych kościach. Uwielbiam, zwłaszcza jak sama ugoruję.Składniki:3 l
wodyok. 350 g wędzonych kości ( miałam ze
schabu)500 gram
grochu łuskanego4
ziemniaki3
marchewki starte
seler starta
pietruszka starta
sólpieprz biały mielony do smaku
majeranek 2 łyżkiWykonanie:Do garnka wkładam umyty
groch i kości wędzone, wlewam
wodę. Gotuje koło godziny. Teraz dodaje
marchew seler i
pietruszkę startą na tarce na grubych wiórkach.
Ziemniaki kroje w kostkę i myje dodaje do zupy. Teraz przyprawiam
solą jeśli zbyt mało słone i
pieprzem do smaku. Kiedy zupa prawie jest gotowa dodaje
majeranek. Mieszam chwile i gotowe. ( Całość gotowania to 2.1/2 godziny).
piątek, 08 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter