ßßß Cookit - przepis na Grochówka na wędzonych kościach

Grochówka na wędzonych kościach

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Chleb pszenny ze słonecznikiem
Pszenny chleb bez dodatków »
Mamy mroźne dni od jakiegoś czasu, idealnym daniem będzie zupa sycąca i rozgrzewająca mianowicie grochówka na wędzonych kościach. Uwielbiam, zwłaszcza jak sama ugoruję.
Składniki:
3 l wody
ok. 350 g wędzonych kości ( miałam ze schabu)
500 gram grochu łuskanego
4 ziemniaki
3 marchewki starte
seler starta
pietruszka starta
sól
pieprz biały mielony do smaku
majeranek 2 łyżki
Wykonanie:
Do garnka wkładam umyty groch i kości wędzone, wlewam wodę. Gotuje koło godziny. Teraz dodaje marchew seler i pietruszkę startą na tarce na grubych wiórkach. Ziemniaki kroje w kostkę i myje dodaje do zupy. Teraz przyprawiam solą jeśli zbyt mało słone i pieprzem do smaku. Kiedy zupa prawie jest gotowa dodaje majeranek. Mieszam chwile i gotowe. ( Całość gotowania to 2.1/2 godziny).
piątek, 08 stycznia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/01/Grochowka-na-wedzonych-kosciach-1.html