ßßß


Na formę keksową o boku 30 cm:300 g mąki tortowej70 g cukru125 ml miodu1 lyżka kakao3 jajka100 ml śmietanycukier waniliowy1 lyżecyka przyprawy do piernika1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej150 g różnych bakaliiŻółtka utrzeć z cukrem, dodać miód, mąkę i kako, wymieszać. Sodę rozpuścić w 1/4 syklanki wody i dodać do ciasta wraz z resztą składników. Wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z bialek i lekko wymieszać. Piec w temperaturze 180C ok. 50-55 minut.Można oblać czekoladową polewą.Przepis z: "Poradnik domowy" nr 12/2014Przepis dodaję do akcji:Festiwal pierniczków
http://majanaboxing.blox.pl/2015/11/9-Festiwal-Pierniczkow.htmlPonieważ to pewnie ostatni mój wpis przed Świętami to życzę wam udanych Świąt z waszymi bliskimi :)
*Reszta świątecznych przepisów już po Świętach...