Wykonanie
Tak, jak szybko się upiekł, tak szybko został zjedzony :)



Na formę keksową o
boku 30 cm:300 g
mąki tortowej70 g
cukru125 ml
miodu1 lyżka
kakao3
jajka100 ml
śmietanycukier waniliowy1 lyżecyka
przyprawy do piernika1 płaska łyżeczka
sody oczyszczonej150 g różnych
bakaliiŻółtka utrzeć z
cukrem, dodać
miód,
mąkę i
kako, wymieszać.
Sodę rozpuścić w 1/4 syklanki
wody i dodać do ciasta wraz z resztą składników. Wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z bialek i lekko wymieszać. Piec w temperaturze 180C ok. 50-55 minut.Można oblać
czekoladową polewą.Przepis z: "Poradnik domowy" nr 12/2014Przepis dodaję do akcji:Festiwal pierniczków

http://majanaboxing.blox.pl/2015/11/9-Festiwal-Pierniczkow.htmlPonieważ to pewnie ostatni mój wpis przed Świętami to życzę wam udanych Świąt z waszymi bliskimi :)

*Reszta świątecznych przepisów już po Świętach...