Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
melon 3 sztuk
pomarańcze 3 sztuk
grejpfrut 1 sztuk
cukier 1 ząbki
wino białe 50 mililitrów
imbir według uznania
mięta 2 gałązki
orzechy włoskie 1 łyżek stołowychWykonanie:
Melony małe schłodzić w lodówce. Obrany
grejpfrut oraz
pomarańcze pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki i wstawić pod przykryciem do lodówki. Przekroić
melony na pół, wydrążyć miąższ, nie uszkadzając skóry. Dekoracyjnie w ząbki naciąć łupiny, owinąć folią i włożyć do lodówki. Z miąższu usunąć pestki, łyżeczką wydrążyć kulki i dodać do
cytrusów. Posypać
cukrem i mielonym
imbirem, polać
winem, wymieszać, przykryć i wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem połówki
melonów ułożyć na talerzykach, wypełnić
owocami, posypać posiekanymi
orzechami i udekorować listkami
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: