ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 1 sztukszynka konserwowa 80 gramówcykoria biała 1 sztukcykoria czerwona 1 sztukjabłka 1 sztukmajonez 80 gramówolej sezamowy 1 łyżek deserowychsok z cytryny według uznaniarukola 1 pęczekpieprz czerwony według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować jajko na półmiękko (ok. 5 minut). Ostudzone obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczone obie cykorie oraz rukolę podzielić na listki i osuszyć.Umyte jabłko pokroić pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, usuwając gniazdo nasienne, i skropić sokiem z cytryny.Dressing: wymieszać majonez z olejem, doprawić sokiem z cytryny, szczypta soli i ew. cukrem.Ułożyć na 2 talerzach po porcji mieszanki cykorii oraz rukolę, a na nich ułożyć plasterki jajka. Cieniutkie plastry szynki zwinąć w ciasne ruloniki. Pokroić na połówki i poprzetykać liście cykorii. Ozdobić plasterkami jabłka. Całość polać przygotowanym dressingiem. Podawać sałatkę z białym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: