Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 1 sztuk
szynka konserwowa 80 gramów
cykoria biała 1 sztuk
cykoria czerwona 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
majonez 80 gramów
olej sezamowy 1 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
rukola 1 pęczek
pieprz czerwony według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
jajko na półmiękko (ok. 5 minut). Ostudzone obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczone obie
cykorie oraz
rukolę podzielić na listki i osuszyć.Umyte
jabłko pokroić pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, usuwając gniazdo nasienne, i skropić
sokiem z cytryny.Dressing: wymieszać
majonez z
olejem, doprawić
sokiem z cytryny, szczypta
soli i ew.
cukrem.Ułożyć na 2 talerzach po porcji mieszanki
cykorii oraz
rukolę, a na nich ułożyć plasterki
jajka. Cieniutkie plastry
szynki zwinąć w ciasne ruloniki. Pokroić na połówki i poprzetykać liście
cykorii. Ozdobić plasterkami
jabłka. Całość polać przygotowanym dressingiem. Podawać
sałatkę z
białym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: