Wykonanie

Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 8(11 głosów)4 . 81818

011 4 .82kwestiasmaku4 . 82 / 5 starsRoladki z naleśników z
łososiem wędzonymZ
sałatą,
rukolą i kanapkowym
serkiem z dodatkiem
chrzanu.Pyszne roladki na imprezę, Sylwestra i inne wyjątkowe okazje. Przekąska w stylu finger-food. Z
łososiem wędzonym, kanapkowym
serkiem z dodatkiem
chrzanu oraz dużą ilością
zieleniny:
sałaty,
rukoli,
szczypiorku i
koperku.Składniki4 - 6 porcji4 naleśniki100 g
fety (lub
sera typu
feta)1 puszysty
serek kanapkowy
chrzanowy (lub
śmietankowy + 1 łyżeczka
chrzanu ze słoiczka)200 g
łososia atlantyckiego wędzonego (cienkie plasterki)
zielenina:
sałata,
rukola,
szczypiorek,
koperekcząstki
cytrynyPrzygotowanieUsmażyć 4 grubsze naleśniki z tego przepisu .Widelcem rozgnieść i wymieszać
ser feta z
serem kanapkowym. Powstałą mieszanką posmarować naleśniki. Na wierzchu ułożyć
łososia, posypać posiekanym
koperkiem, następnie ułożyć
rukolę, dodać posiekany
szczypiorek i na koniec położyć 2 - 3 listki
sałaty.Zawinąć w rulonik, pokroić ukośnie na ok. 3 cm kawałki, ułożyć na półmisku. Dodać cząstki
cytryny do skropienia, udekorować
koperkiem.

Roladki z naleśników z
łososiem wędzonym i kremowym
serkiem z
chrzanem