ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 8(11 głosów)4 . 81818
011 4 .82kwestiasmaku4 . 82 / 5 starsRoladki z naleśników z łososiem wędzonymZ sałatą, rukolą i kanapkowym serkiem z dodatkiem chrzanu.Pyszne roladki na imprezę, Sylwestra i inne wyjątkowe okazje. Przekąska w stylu finger-food. Z łososiem wędzonym, kanapkowym serkiem z dodatkiem chrzanu oraz dużą ilością zieleniny: sałaty, rukoli, szczypiorku i koperku.Składniki4 - 6 porcji4 naleśniki100 g fety (lub sera typu feta)1 puszysty serek kanapkowy chrzanowy (lub śmietankowy + 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka)200 g łososia atlantyckiego wędzonego (cienkie plasterki)zielenina: sałata, rukola, szczypiorek, koperekcząstki cytrynyPrzygotowanieUsmażyć 4 grubsze naleśniki z tego przepisu .Widelcem rozgnieść i wymieszać ser feta z serem kanapkowym. Powstałą mieszanką posmarować naleśniki. Na wierzchu ułożyć łososia, posypać posiekanym koperkiem, następnie ułożyć rukolę, dodać posiekany szczypiorek i na koniec położyć 2 - 3 listki sałaty.Zawinąć w rulonik, pokroić ukośnie na ok. 3 cm kawałki, ułożyć na półmisku. Dodać cząstki cytryny do skropienia, udekorować koperkiem.
Roladki z naleśników z łososiem wędzonym i kremowym serkiem z chrzanem