Wykonanie
Home / Kanapki na krakersach / kanapki z
łososiem /
łosoś / przekąska / przekąska w 5 minut / Przekąski i przystawki / Imprezowe kanapeczki -
krakersy z
serkiem i
łososiemImprezowe kanapeczki -
krakersy z
serkiem i
łososiemChciałabym zaproponować Wam dzisiaj małą, ale za to pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na eleganckim przyjęciu, jak i na zwykłej domowej imprezie. Jest to doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek, które chyba już każdemu się znudziły:) Dodatkowym atutem jest to że możemy komponować do woli "wierzch" do takich mini kanapeczek, oraz że są dziecinnie proste do zrobienia. Podobnie jak
ciasto francuskie daje bardzo wiele możliwości. Słonawy smak
krakersów doskonale komponuje się zarówno z
łososiem z
serkiem, jak i
serem camembert z
gruszką, czy
winogronem. Ja dla Was przygotowałam wersję z
wędzonym łososiem. Enjoy!;-)Składniki:opakowanie
krakersów,
serek kremowy (np. Twój smak lub Almette),
łosoś wędzony, świeży
ogórek, kilka listków
rukoli,
koperekPrzygotowanie:
Krakersy smarujemy
serkiem.Wykładamy na wierzch pokrojono drobno
łososiaOgórka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, wykładamy po plasterku na każdą kanapeczkę.Dodajemy na wierzch po listku umytej
rukoli.
Koperek myjemy i siekamy drobno, następnie posypujemy wierzch przekąski.

About Antolka Jakuszkowa