ßßß
Interesujące połączenie smaków. Soczysta pierś i słodko- kwaśna kapusta. Myślę, że zadowoli niejedno podniebienie. Polecam.Składniki70 dag kapusty kiszonej2 średnie marchewki1 średnia cebulamajeranekpieprz, sól do smaku0,5 szklanki czerwonego wina, wytrawnego1 średnia pierść z indykaSposób przygotowaniaKrok 1Kapustę kroimy na drobniejsze części. Marchewkę tarkujemy na drobnych oczkach i cebulkę kroimy w talarki. Wszystko podsmażamy na patelni, przyprawiamy dużą ilością majeranku i pieprzu (sól w zależności od tego jaka będzie kapusta). Dusimy ok 10 minut. Mięso kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej odczekać z 2 godziny aż się zamarynuje. Gotowe mięso układamy w naczyniu żaroodopornym, przykrywamy kapustą, zalewamy winem i pieczemy 50 minut w 180 st.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Pierś z indyka pod kapustą, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyZapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszonąZrazy wieprzowe z kapustą kiszonąPierś z kurczaka pod marchewkową pierzynkąSkrzydełka w sosie sojowym z olejem sezamowymPierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiem