ßßß
Cookit - przepis na Pierś z indyka pod kapustą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś z indyka pod kapustą
Składniki
Kapusta kiszona
Marchew
Cebula
Majeranek
Pieprz
Sól
Czerwone wino
Indyk
Piersi z kurczaka
Sos sojowy
Olej sezamowy
Szpinak
Twaróg
Wykonanie
Interesujące połączenie smaków. Soczysta pierś i słodko- kwaśna
kapusta
. Myślę, że zadowoli niejedno podniebienie. Polecam.Składniki70 dag
kapusty kiszonej
2 średnie
marchewki
1 średnia
cebula
majeranek
pieprz
,
sól
do smaku0,5 szklanki
czerwonego wina
, wytrawnego1 średnia pierść z
indyka
Sposób przygotowaniaKrok 1
Kapustę
kroimy na drobniejsze części.
Marchewkę
tarkujemy na drobnych oczkach i
cebulkę
kroimy w talarki. Wszystko podsmażamy na patelni, przyprawiamy dużą ilością
majeranku
i
pieprzu
(
sól
w zależności od tego jaka będzie
kapusta
). Dusimy ok 10 minut.
Mięso
kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy
solą
i
pieprzem
. Najlepiej odczekać z 2 godziny aż się zamarynuje. Gotowe
mięso
układamy w naczyniu żaroodopornym, przykrywamy
kapustą
, zalewamy
winem
i pieczemy 50 minut w 180 st.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Pierś z
indyka
pod
kapustą
, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyZapiekanka ziemniaczana z
kapustą kiszoną
Zrazy wieprzowe z
kapustą kiszoną
Pierś z kurczaka
pod
marchewkową
pierzynkąSkrzydełka w
sosie sojowym
z
olejem sezamowym
Pierś kurczaka
ze
szpinakiem
i
twarogiem
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/02/4371/piers-z-indyka-pod-kapusta
Przepisy powiązane
Warzywne kotlety z kapusty kiszonej
Pierś z kaczki z jabłkami
Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim
Klops domowy z kawałkami kurczaka
Chińszczyzna po polsku?
Składniki powiązane (0)