ßßß Cookit - przepis na Pierś z indyka pod kapustą

Pierś z indyka pod kapustą

nazwa

Wykonanie

Interesujące połączenie smaków. Soczysta pierś i słodko- kwaśna kapusta. Myślę, że zadowoli niejedno podniebienie. Polecam.
Składniki
70 dag kapusty kiszonej
2 średnie marchewki
1 średnia cebula
majeranek
pieprz, sól do smaku
0,5 szklanki czerwonego wina, wytrawnego
1 średnia pierść z indyka
Sposób przygotowania
Krok 1
Kapustę kroimy na drobniejsze części. Marchewkę tarkujemy na drobnych oczkach i cebulkę kroimy w talarki. Wszystko podsmażamy na patelni, przyprawiamy dużą ilością majeranku i pieprzu (sól w zależności od tego jaka będzie kapusta). Dusimy ok 10 minut. Mięso kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej odczekać z 2 godziny aż się zamarynuje. Gotowe mięso układamy w naczyniu żaroodopornym, przykrywamy kapustą, zalewamy winem i pieczemy 50 minut w 180 st.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Pierś z indyka pod kapustą, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Podobne wpisy
Zapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszoną
Zrazy wieprzowe z kapustą kiszoną
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką
Skrzydełka w sosie sojowym z olejem sezamowym
Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiem
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/4371/piers-z-indyka-pod-kapusta