Wykonanie
poniedziałek, 4 Wrzesień 2017, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.Składniki:
kapusta kiszona około 800 g3
marchewki1
kalafior2 duże
cebulełyżka
majerankusól i
pieprz do smaku
Kapustę gotujemy z dodatkiem
majeranku. Studzimy i mocno odcedzamy.
Cebulę kroimy w kosteczkę i „smażymy” bez tłuszczu na suchej patelni.
Kalafior i
marchew gotujemy do miękkości. Studzimy i tłuczkiem do
mięsa dokładnie ugniatamy.Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Dłońmi formujemy nieduże kotleciki i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 min, aż zaczną się rumienić.