Składniki1 opakowanie ciastek zbożowych w czekoladzie1 duże opakowanie serka mascarpone1 duży jogurt naturalnycukier (do smaku)4 łyżki żelatyny1/3 szkl gorącej wody1 czerwona pomarańcza2 banany1 galaretkaSposób przygotowaniaKrok 1Pokruszyć ciastka i wysypać na dno naczynia. Wlać jogurt do miski i połączyć go z mascarpone. Zmiksować z cukrem. Rozpuścić żelatynę w wodzie i wlać do masy szybko miksując, aby nie powstały grudki żelatyny. Przelać szybko masę do tortownicy.Krok 2Pokroić banany na plasterki i układać na masie. Powinna już zastygać, więc nie będą się topić. Pomarańczę pokroić na malutkie kawałeczki i równomiernie rozłożyć na wierzchu.Krok 3Rozpuścić galaretkę w wodzie wg przepisu na opakowaniu i przestudzić, aż będzie zastygać. Wtedy przełożyć ją do tortownicy pokrywając owoce. Odstawić do lodówki aż zastygnie całkowicie.