ßßß
Pachnące jabłkami i cynamonem. Proste w przygotowaniu.Składniki5-7 dużych jabłek1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki oleju4 średnie jaja1 czubata łyżka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru1 łyżka cynamonuaromat migdałowySposób przygotowaniaKrok 1Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Łączymy mąkę pszenną z ziemniaczaną i dodajemy proszek do pieczenia. Następnie ucieramy mikserem jajka z cukrem. Po chwili wlewamy olej, aromat i cynamon i nadal kręcąc dosypujemy częściami mąkę. Do wyrobionego ciasta dodajemy połowę jabłek i wylewamy do przygotowanej blachy (ok 25 cm średnicy) i wtykamy resztę jabłek. Pieczemy w 180 stopniach ok. 45 minut. Smacznego.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.3/ 10 (3 votes cast)Ciasto z jabłkami, 9.3 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisySzarlotka z maślankąRolada jabłkowaJabłecznik “od serca”Jesienne ciasto jabłkowo – korzenneZapiekana wątróbka drobiowa z owocami