ßßß
Sałatka inspirowana daniem, które otrzymałam w mazurskiej knajpce. Oryginalnie składa się z kalafiora, jabłka i pora, ale postanowiłam wzbogacić jej smak o marchewkę i czerwoną cebulę. Polecam do wypróbowania, mi bardzo przypadła do gustu.Składniki1 średniej wielkości kalafior1,5 kwaskowatego jabłka (ze skórką)0,5 poranatka pietruszki1 mała czerwona cebula3 małe marchewki (drobno zetrzeć)sólpieprzmajonezSposób przygotowaniaKrok 1Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć. Jabłko pokroić na ćwiartki, każdą ćwiartkę na 3 kawałki. Następnie posiekać na małe trójkątne plasterki. Oczywiście ze skórką. Najlepiej wybrać jabłka w kolorze czerwonym, bo ładniej wyglądają na tle innych składników. Posiekać pora na kawałeczki, podobnie cebulę. Marchewkę drobno zetrzeć. Wszystko to przyprawić i dodać majonez. Wymieszać. Smacznego!VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.8/ 10 (5 votes cast)Sałatka z Mazur, 9.8 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisySałatka kalafiorowa soczystaSurówka z czerwonej kapustyZdrowe śniadanie do pracy cz. 16Sałatka wielowarzywna do słoikówSałatka od mamy