Wykonanie
Zbliżają się Walentynki, warto więc pomyśleć nad słodką niespodzianką dla ukochanej osoby. Proponuję szybki i prosty w przygotowaniu różowy torcik z różowym
biszkoptem, nasączonym
sokiem wiśniowym i ozdobionym różowym kremem oraz słodką posypką dekoracyjną.Title Votes Rating Review No results.Składniki
sok wiśniowy (do nasączenia)różowy krem do
tortów (
truskawkowy)posypka dekoracyjna
biszkopt1 szklanka
mąki tortowej1 szklanka
kisielu wiśniowego w proszku (3 duże opakowania)1 niecała szklanka
cukru1 szklanka
oleju1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia6
jajekSposób przygotowaniaKrok 1
Jajka utrzeć z
cukrem na biało, dodać
olej,
kisiele,
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec ok. 40 min. w 180°C. Ja piekłam w okrągłej tortownicy, a następnie przekroiłam
biszkopt na pół i wycięłam dwa
serca. Prościej jest oczywiście upiec w foremce w kształcie
serca.Krok 2Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.
Biszkopty nasączyć
sokiem wiśniowym, przełożyć kremem, ozdobić według uznania. Schłodzić w lodówce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Różowy torcik walentynkowy, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisy
Biszkopt do
tortu (bez
proszku do pieczenia!)Tort z niczegoTort kajmakowyTort Świąteczna Skarpetka p. Aurelii – danie konkursoweTort Angry Bird