ßßß
Zbliżają się Walentynki, warto więc pomyśleć nad słodką niespodzianką dla ukochanej osoby. Proponuję szybki i prosty w przygotowaniu różowy torcik z różowym biszkoptem, nasączonym sokiem wiśniowym i ozdobionym różowym kremem oraz słodką posypką dekoracyjną.Title Votes Rating Review No results.Składnikisok wiśniowy (do nasączenia)różowy krem do tortów (truskawkowy)posypka dekoracyjnabiszkopt1 szklanka mąki tortowej1 szklanka kisielu wiśniowego w proszku (3 duże opakowania)1 niecała szklanka cukru1 szklanka oleju1,5 łyżeczki proszku do pieczenia6 jajekSposób przygotowaniaKrok 1Jajka utrzeć z cukrem na biało, dodać olej, kisiele, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec ok. 40 min. w 180°C. Ja piekłam w okrągłej tortownicy, a następnie przekroiłam biszkopt na pół i wycięłam dwa serca. Prościej jest oczywiście upiec w foremce w kształcie serca.Krok 2Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Biszkopty nasączyć sokiem wiśniowym, przełożyć kremem, ozdobić według uznania. Schłodzić w lodówce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Różowy torcik walentynkowy, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyBiszkopt do tortu (bez proszku do pieczenia!)Tort z niczegoTort kajmakowyTort Świąteczna Skarpetka p. Aurelii – danie konkursoweTort Angry Bird