ßßß
Przepis na skrzydełka pachnące Azją. Olej sezamowy dodaje im pięknego aromatu i niecodziennego smaku. Myślę, że świetnie będą też smakowały przygotowane na grillu:)Składniki6 skrzydłek z kurczaka0,5 szklanki sosu sojowego1 opakowanie oleju sezamowego BIOLEVITAsól, pieprz0,5 szklanki wodykilka kropel sosu piri-piriSposób przygotowaniaKrok 1Skrzydełka dzielimy na 3 części. Marynujemy je w sosie sojowym, sosie piri-piri i oleju sezamowym przez min 30min.Krok 2Skrzydełka z marynatą przekładamy na patelnię, dolewamy 0,5 szklanki wody i dusimy około 15min, po czym zdejmujemy przykrywkę i dusimy kolejne 15 min do odparowania wody.Krok 3Skrzydełka doprawiamy do smaku, uważając aby nie przesadzić z solą bo sos sojowy jest już dość słony.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Skrzydełka w sosie sojowym z olejem sezamowym, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisySzaszłyki z sezamemJem zdrowo: Tortilla z papryką i indykiemSzaszłyki z suszonymi owocami i dipem sezamowymSznycel czosnkowy z indykaPierś z indyka pod kapustą