Wykonanie

Przepis na skrzydełka pachnące Azją.
Olej sezamowy dodaje im pięknego aromatu i niecodziennego smaku. Myślę, że świetnie będą też smakowały przygotowane na grillu:)Składniki6 skrzydłek z
kurczaka0,5 szklanki
sosu sojowego1 opakowanie
oleju sezamowego BIOLEVITA
sól,
pieprz0,5 szklanki
wodykilka kropel sosu
piri-
piriSposób przygotowaniaKrok 1Skrzydełka dzielimy na 3 części. Marynujemy je w
sosie sojowym, sosie
piri-
piri i
oleju sezamowym przez min 30min.Krok 2Skrzydełka z marynatą przekładamy na patelnię, dolewamy 0,5 szklanki
wody i dusimy około 15min, po czym zdejmujemy przykrywkę i dusimy kolejne 15 min do odparowania
wody.Krok 3Skrzydełka doprawiamy do smaku, uważając aby nie przesadzić z
solą bo
sos sojowy jest już dość słony.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Skrzydełka w
sosie sojowym z
olejem sezamowym, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisySzaszłyki z
sezamemJem zdrowo: Tortilla z
papryką i
indykiemSzaszłyki z
suszonymi owocami i dipem
sezamowymSznycel
czosnkowy z
indykaPierś z
indyka pod
kapustą