Wykonanie

Już sama nazwa powoduje atak łakomstwaNie trzeba mnie namawiać do wypróbowania przepisu. Nadesłała
Marta Wolińska.Składniki2 filety z
łososia2 spore garści
natki pietruszki (posiekać)2 łyżki
jogurtu naturalnego4 łyżki mleczka zagęszczonego UHT 4%skórka otarta z
limonkisok z 1/3
limonkisok z 1/3
cytryny2 łyżeczki
musztardy kremskiej
sólpieprzSposób przygotowaniaKrok 1Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszałam, doprawiłam
solą i
pieprzem. Filety pokroiłam w cieńsze plastry (inaczej nie zmieściłyby mi się do małych naczyń do zapiekania), obtoczyłam w marynacie i w 2 naczyniach wstawiłam do lodówki na jakieś 2 godziny do przegryzienia (resztę marynaty wylałam na wierzch
łososia). Naczynia przetarłam wcześniej ręcznikiem nasączonym
olejem, by nic nie przywierało podczas pieczenia.Piekłam w 200 stopniach na termoobiegu przez 15-17 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Łosoś pieczony w limonkowej
pietruszce - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisy
Łosoś w musztardzie i płatkach – danie konkursowePanierowany
łosoś z zielonym puree – danie konkursowe
Łosoś ze
szpinakiem w cieście francuskim – danie konkursowe
Schab pieczony z
żurawiną i
musztardą francuskąKrem z zielonych warzyw