Wykonanie
Doskonałe dietetyczne danie. Gotowanie na parze zachowuje wszystkie właściwości warzyw, a
ryba jest mięciutka.

SKŁADNIKI50 dag
łososia1 mały
brokuł1
marchewkapół
pora ( twarda część)
sól,
pieprzsok z połowy
cytryny2 łyżki
jogurtu naturalnegopół łyżeczki
musztardyWYKONANIEGotujemy na parze. Do naczynia wkładamy
łososia przyprawionego
solą i
pieprzem.
Brokuł rozdzielamy na różyczki i wkładamy na
rybę. Do tego
por pokrojony w talarki,
marchewka w paski lub talarki. Wszystko nakrywamy i gotujemy ok 20 min. Sos przyrządzamy z wyciśniętego
soku z cytryny,
jogurtu ,
musztardy. oraz z
pora , który gotował się w garnku.
Pora blendujemy. wszystko mieszamy. Można lekko posolić. Podajemy
łososia polanego sosem.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.