ßßß
Zmysłowe połączenie słodkiej gruszki z orzechową nutką rukoli.Rukola z gruszkąSałatka jest doskonałym dodatkiem do dań z mięsem, jak i odrębną przystawką na różne okazje.Składniki150 gram rukoli1 średnia gruszka1 garść pestek słonecznika1 garść pestek dyni3 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki wody mineralnej1 opakowanie sos do sałatek knorr3 łyżki octu balsamicznegoSposób przygotowaniaKrok 1Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Gruszkę obieramy, kroimy w dużą kostkę.Krok 2Rozgrzewamy patelnię, następnie prażymy (około 3-4 minuty) pestki dyni oraz słonecznika.Krok 3Do szklanki wlewamy wodę, ocet balsamiczny i sos knorr. Mieszamy, następnie dodajemy oliwę z oliwek.Krok 4Rukolę układamy w misce, następnie warstwowo gruszka oraz prażone pestki. Zalewamy sosem vinegret. SmacznegoVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (5 votes cast)Rukola z gruszką, 10.0 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyZasmażane buraczkiMix wiosennySałatka z pieczonymi burakami i kozim seremZdrowe śniadanie do pracy cz. 15Rukola z winogronem