ßßß
Coś dla fanów owoców morza. Pyszne, czosnkowe krewetki w otoczeniu owoców i rukoli.Składniki1 opakowanie rukoli1 opakowanie krewetek koktajlowych mrożonych1 średnia gruszka100 gram winogron jasnych lub ciemnych0,5 szklanki żurawiny suszonej2 garście posiekanych migdałów3 ząbki czosnku0,5 szklanki wina białego wytrawnegooliwa z oliwekczosnek w proszkuocet balsamicznypieprz, sól do smaku2 łyżki masłaSposób przygotowaniaKrok 1Rozmrożone krewetki wrzucamy na patelnię i podsmażamy na masełku. Dodajemy pokrojony czosnek, chwilę smażymy i zalewamy winem. Dusimy 3-5 minut. Tak przygotowane krewetki odcedzamy. Rukolę myjemy, gruszkę, winogrona kroimy. Żurawinę moczymy w ciepłej wodzie. Migdały prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki układamy warstwowo. Ocet balsamiczny mieszamy z 2 łyżkami czosnku w proszku, dodajemy sól, pieprz i oliwę z oliwek. Polewamy sałatkę.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Czosnkowe krewetki w towarzystwie rukoli , 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyZdrowe śniadanie do pracy cz. 13Zdrowe śniadanie do pracy cz. 15Jem zdrowo: Sałatka z makreląSałatka z pieczonymi burakami i kozim seremRukola z gruszką