ßßß
Odniosłam sukces. Mój syn zjadł znienawidzoną marchewkę i powiedział że pyszneHa! Polecam więc bo są też bez cukru. Zamiast niego dodajemy miodek. Same pyszności dla naszych przedszkolaków.Składniki1 płaska łyżeczka soli2 i ćwierć szkl mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,75 łyżeczki sody oczyszczonejwymieszać mokre składniki2 szkl marchewki (startej na drobnych oczkach, będzie ze 4 średnie sztuki)1 szkl jabłka (startego na grubych oczkach, jedno duże lub 2 małe)1 szkl oleju1,5 łyżeczki cynamonu0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej1/3 słoika miodu (do smaku)Sposób przygotowaniaKrok 1Zetrzeć marchewkę i jabłka. Wymieszać wszystkie mokre składniki. Dodać sypkie i wymieszać dokładnie.Krok 2Nakładać do foremek na muffiny. Piec ok 25 minut w 180 *C.