Wykonanie
Zdrowe i pyszne ciasto, którym można się zajadać bez większych wyrzutów sumienia :) Zamiast
cukru –
miód. Polecam do pracy albo do szkoły.10-15 kawałkówPrzygotowanie: 15 min.Pieczenie: 50 min.Składniki320g obranych dojrzałych
bananów (3-4 szt.) + 2 plastry
banana (krojone wzdłuż długości)60ml
oleju roślinnego80g
miodu180g
mąki tortowej2/3 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soliPrzygotowaniePrzygotuj składniki. Wymieszaj
mąkę z
proszkiem do pieczenia,
sodą oczyszczoną i
solą (zdj. 1).
Banany (320g) rozgnieć widelcem, pozostawiając kawałeczki – nadadzą ciastu wilgoci (zdj. 2).Połącz
olej i
miód z
bananami (zdj. 3).Przygotuj formę do ciasta (ok. 10x20 cm) (zdj. 4).Dodaj
mąkę do mieszanki bananowej, wymieszaj delikatnie i umieść w formie (zdj. 5).Ułóż plastry
banana (zdj. 6).Piecz w temp. 170 st. C przez ok 50 min. (zdj. 7).Odwiedź Dopraw Swój Świat na Facebook'u