ßßß
2 woreczki ryżu brązowego200 g. ugotowanej fasoli białej lub jedna puszka fasoli.1 cebulaolej do smażenia cebuli1 łyżka przecieru pomidorowegook. 7 ugotowanych liści kapusty włoskiejPrzyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek.
Wykonanie:Ugotować do miękkości ryż.Wyłożyć na miskę.Ugotowaną fasolę dodać do ryżu.Na patelni rozgrzać tłuszcz.Dodać posiekaną cebulę.
Zrumienić na złoty kolor.Wyłożyć do miski z ryżem i fasolą.Ponownie rozgrzać nieco tłuszczu dodać niewielką ilość przecieru pomidorowego i chwilę przesmażyć. Należy mieszać by nie przypalić przecieru.Dodać do pozostałych składników.Dokładnie wszystko wymieszać.Doprawić do smaku solą i przyprawami.Nakładać na liście kapusty i zawinąć.Układać na paleni.Krótko podsmażyć.Podać z sosem pomidorowym.