ßßß
1 mała główka kapusty włoskiej1 mała torebka ryżu brązowego100 g. kaszy pęcak1 cebula1 opakowanie mrożonego szpinaku ok. 500 g.2 ząbki czosnkuolej do smażeniaPrzyprawy: sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony , lubczyk.Wykonanie:
Ugotować kapustęObrać z liści.Wyciąć nerw główny.W dużej ilości wody ugotować ryż i kaszę do miękkości.Przelać przez sito i odsączyć z nadmiary wody.Wyłożyć na miskę.Na patelni z odrobiną oleju zeszklić posiekaną cebulę.Dodać do miski z kaszą.Na tą samą patelnie wyłożyć szpinak i podgrzewać do całkowitego rozmrożenia.Czosnek rozetrzeć z sola dołożyć do szpinaku. Podsmażyć razem ze szpinakiem.Wyłożyć na miskę.Pokruszyć ser.Wszystkie składniki dokładnie z sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą i przyprawami.Farsz nakładać na przygotowane liście.Zawijać i układać na natłuszczonej patelni.Wlać nieco wody i trochę oleju.Dodatkowo jeszcze lekko posolić.Przykryć pokrywką i dusić kilka minut.Podawać gorące z dowolnymi sosami.
Można dodatkowo podsmażyć na patelni.