ßßß Cookit - przepis na Stek z rekina

Stek z rekina

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj coś dla prawdziwych smakoszy - sama miałam mieszane uczucia, jeść rekina? Spróbowałam i to, co mogę Wam powiedzieć, że ta drapieżna ryba ma naprawdę delikatne mięso. Wystarczy przyprawić je solą i pieprzem, ja dodałam jeszcze nutę kolendry - wystarczy go chwilę grillować i gotowe.
Inne przepisy na ryby - klik.
pół cytryny
sól
pieprz ziołowy
kolendra
tymianek
olej
Rekina rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Wycisnąć sok z cytryny na stek z rekina.
Posypać go z dwóch stron solą, pieprzem ziołowym, suszoną kolendrą i tymiankiem.
Na niewielkiej ilości oleju (można dodać trochę masła) usmażyć stek z dwóch stron - każda strona po około 5 minut.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/04/stek-z-rekina.html