ßßß
cała ryba lub filetpłaska łyżeczka mieszanki ziołowej - szczypta majeranku, tymianku lub zioła prowansalskie, szczypta pieprzu ziołowego, szczypta papryki mielonejsól, pieprz do smaku1-2 łyżki oleju do smażeniaPrzygotowaniePrzepis na filmieOdmrożoną rybę lub fileta oczyszczam, myję i osączam z nadmiaru wody. Dodatkowo papierowym ręcznikiem zbieram ewentualny nadmiar wody. Dzięki temu ryba nie pryska na patelni i ładnie się rumieni.Kroję filet na porcje. Oprószam solą, pieprzem i ziołami. Odstawiam na 30 minut.Smażę na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu na rumiano około 2 minut z każdej strony. Jeśli ryba dosyć gruba, tak jak u mnie, dopiekam ją jeszcze w piekarniku pod przykryciem lub bez przez około 10-15 minut (180-185 stopni C), żeby mięso nie było surowe.Smacznego!Dziękuję za komentarze i polubieniaPozdrawiam serdecznie Weronika