Wykonanie
Słodkie dni.Słodsze myśli.A co za dużo.To niezdrowo.Churros"Kuchnia. Przepisy z
serca domu" Nigella Lawson

125 gram
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniałyżka
oliwy250 ml wrzątku
olej do smażenia50 gram drobnego
cukru2 łyżeczki
cynamonuMąkę wymieszać z proszkiem,
oliwą i wrzątkiem, aby powstało gęste ciasto (ja musiałam dać 170 gram
mąki czyli szklankę).Odstaw na 10 minut i rozgrzej
olej do 170 st.C.Szprycę z końcówką gwiazdką wypełnij
ciastem.Wyciskaj prosto do
oleju ciasto, odcinaj nożyczkami krótkie kawałki 4 cm.Na płytkim talerzu wymieszać
cukier z
cynamonem.Gdy churros będzie złotawe wyławiaj je z
oleju i przekładaj ciepłe na talerz z
cukrem do obtoczenia.

