fot. http://www.katarzyna-wojciechowska.art.pl/(9 - 12 babeczek)Składniki:- 4 dojrzałe banany- 1,5 szklanki mąki pszennej- 3/4 szklanki cukru- 1 łyżeczka sody- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- pół łyżeczki soli- 1/3 szklanki oliwy lub olejuSkładniki na kruszonkę:- 1/3 szklanki cukru- 2 łyżki mąki pszennej- pół łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka margarynyPrzygotowanie:Banany pokroić w drobną kostkę, dosypać do nich cukier i zmiksować na papkę.Dodać do papki mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, oliwę i wszystko razem zmiksować.Ciasto przelać do foremek.Przygotowanie kruszonki:Wymieszać cukier, mąkę, cynamon z margaryną żeby powstała mokro-sucha posypka.Ułożyć na wierzch babeczek.Piec w temperatusze 200°C przez 20-25 minut.