Wykonanie
Miałam w domu dużo
cebuli i ochotę na ugotowanie czegoś pysznego. Jedna
pierś z kurczaka, Papirus firmy
Winiary,
bulion...co z tego zrobić? Bałam się jaki będzie efekt mojego kombinowania, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zupa cebulowa na
winie, z
curry i
kurczakiem z Papirusa - to jest to! Brakuje mi tu tylko jakiś paluchów
chlebowych, albo
bagietki do przygryzania:)) Jest wspaniała, ma bardzo bogaty smak i do tego wykonanie jest proste.

Potrzebujemy:1,5 litra
bulionu0,5 kg
cebuli2 ząbki
czosnku0,5 szklanki
wytrawnego białego winapierś z kurczakaPomysł soczystą
pierś z kurczaka z
czosnkiem i
ziołami Winiary1 łyżka
śmietany kremówkiolej do smażenia
cebuliszczypta
curry
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Przysmażamy na patelni na niewielkiej ilości
oleju. W garnku gotujemy
bulion, dodajemy przysmażoną
cebulę i dwa zmiażdżone ząbki
czosnku. Całość miksujemy blenderem. Dodajemy
wino i
śmietankę oraz szczyptę
curry, zdejmujemy z gazu.
Pierś z kurczaka kroimy w plasterki 1-1,5 cm.

Układamy je obok siebie w papirus

Smażymy 5 minut z każdej strony (według informacji na opakowaniu)


