Wykonanie
Gorący, pyszny i rozgrzewający kubek zielonego kremu to idealny pomysł na zdrowy i sycący obiad. Jeśli ktoś z Was nie jest przekonany do jego smaku to polecam ten przepis. Niezwykle prosty, a zmieni Wasze zdanie o odrobinę mdłym
groszku. Zupa na pewno zagości u mnie na
stole częściej!

składnikiopakowanie mrożonego
groszku4 ząbki
czosnkupół
cebuliolej3/4 l
bulionupietruszkaśmietanka kremówka (około 1/4 szklanki)grzanki
Czosnek i
cebulę drobno siekamy i smażymy na
oleju, aż do zeszklenia
cebuli. Następnie dodajemy mrożony
groszek i smażymy 3 minuty. Zalewamy
bulionem tak, aby przykrył cały
groszek. Gotujemy zupę około 10 minut, aż
groszek będzie miękki. Zupę miksujemy i jeśli jest za gęsta dodajemy jeszcze
bulionu. Dodajemy
śmietanę kremówkę i mieszamy. Zupę przelewamy do salaterek, posypujemy
natką pietruszki i grzankami.




